top of page
Pallieterke%203D%20outside_edited.png

Luc Calluy is de Pèpè van 4 kleinkinderen tussen 6 en 11 jaar.

Het idee om verhaaltjes over ‘Pallieterke’ te schrijven, ontstond in volle Corona-crisis. Enerzijds om toch wat om handen te hebben, anderzijds om contact te blijven hebben met de kleinkinderen. De ouders zouden de verhaaltjes kunnen voorlezen of de (klein)kinderen zouden ze zelf kunnen lezen. Het spreekt voor zich dat grootouders deze verhaaltjes – ook vanop afstand – kunnen voorlezen.

Van sommige van zijn kleinkinderen weet Luc dat ze geboeid waren als hij al eens een verhaal ‘voor de vuist weg’ en uit eigen fantasie vertelde over ‘Pallieter’. Intussen weet hij dat ze allemaal genieten van het zelf lezen van de verhaaltjes of van het voorlezen ervan voor het slapengaan. 

Ook kinderen van kennissen vonden de verhaaltjes ‘leuk’. Vandaar dat Luc ze gebundeld heeft in de hoop dat de verhaaltjes een glimlach op het gelaat kunnen tevoorschijn toveren van andere kinderen De verhaaltjes zijn braaf – naïef. Soms ook wel een beetje stout. Maar dat mag wel. 

Inspiratie voor de verhaaltjes haalde Luc uit gebeurtenissen van zijn eigen kindertijd. De ouderen onder ons zullen de situaties ongetwijfeld herkennen. Dat de historische waarheid soms geweld wordt aangedaan: het weze zo. 

Andere verhaaltjes komen uit Luc’s soms nog kinderlijke fantasiewereld. Maar daar is niks mis mee.

Luc hoopt dat de kinderen die de verhaaltjes lezen of voorgelezen krijgen, vooral zelf beginnen fantaseren. Eventueel samen met hun ouders of grootouders.

Pallieterke

Luc Calluy (de pèpè)

90 blz., 148x210, kleur, geïllustreerd.

Verkoopprijs inclusief verzendkosten €30,00

Te bestellen bij de auteur:

clusters.ez@telenet.be, met vermelding van uw naam en uw volledige adres en door het hierna vermelde bedrag te storten op rekening ING BE74 3631 9670 3007.

  • Bij een bestelling van 1 boek. Storting van 12 euro + 5 euro verzendkosten

  • Bij een bestelling van 2 tot 10 exemplaren het aantal exemplaren x 10 euro + 3 euro verzendkosten

  • Bij een bestelling van meer dan 10 exemplaren neem contact met clusters.ez@telenet.be

We bestellen telkens in loten van 20 exemplaren. De gemiddelde levertijd bedraagt 15 dagen.

bottom of page