top of page

Stappen in de realisatie van je publicatie .

Je eigen (hand)boek uitgeven kan eenvoudig en hoeft niet duur te zijn. deBoekmakerij levert een goede kwaliteit, bestellingen precies volgens je behoefte, tijdige leveringen en dit voor een aantrekkelijke prijs … zelfs bij erg kleine oplagen.

De inhoud .

inhoud.png

Bezorg ons je teksten, illustraties of je reeds vormgegeven document en deBoekmakerij realiseert binnen de kortste keren je eigen boek … of jaarverslag, cursus, catalogus, tijdschrift, syllabus … precies zoals jij dit wenst.

Wanneer je vindt dat je tekst nog taalkundig nagekeken moet worden (eindredactie) of herschreven moet worden (copywriting, ghostwriting), dan zorgen wij er voor dat dit gebeurt.

Concept - planning .

concept.png

Goed bedenken waar je naartoe wil en hoe je dat resultaat best bereikt, spaart kosten en nutteloze moeite. We zoeken samen met jou naar de beste oplossing: kleur of zwart-wit drukwerk, formaat, de binding, het soort cover, de oplage, de vormgeving, de leveringstermijn, het budget.

Vormgeving .

vormgeving.png

Een mooi opgemaakt boek zorgt ervoor dat je publicatie een professionele uitstraling krijgt. Wij kunnen dit voor jou doen, precies zoals jij het wil aan een voordelige prijs. Als ook het drukwerk door deBoekmakerij uitgevoerd wordt, doen we de vormgeving zelfs aan een heel voordelige prijs.

 

Als je de opmaak van je boek al klaar hebt, maar ons geen drukklaar bestand kan sturen, dan kunnen wij dit voor je doen.

 

Als je boek al opgemaakt is, maar je nog geen cover hebt, kunnen wij die voor jou ontwerpen. Het meest gebruikelijke is een softcover, een hardcover is eveneens mogelijk.

 

Eenvoudigere manieren van inbinden kunnen natuurlijk ook:

  • losbladig

  • verpakt onder krimpfolie

  • geniet

  • wire-o (spiraalbinding) 

Drukwerk .

drukwerk.png

In functie van het ontwerp, de oplage en de leveringstermijn zoeken wij de geschikte drukker. Wij werken uitsluitend met drukkers die een goede kwaliteit leveren en met wie wij regelmatig samenwerken.

DE OPLAGE

Voor een kleine oplage zullen wij werken met een digitale drukker. Printing On Demand (POD) is een techniek waarmee je een boek pas gaat drukken en binden wanneer het besteld is. Dit laat ons toe om zelfs een boek te drukken vanaf 1 exemplaar.

 

Bij een grotere oplage zullen wij kiezen voor offset drukwerk. Offset is een druktechniek waarbij men werkt met offsetplaten. De aanmaak hiervan heeft een opstartkost tot gevolg. Het drukken zelf is echter voordeliger waardoor deze techniek bij grote oplagen gebruikt wordt.

 

DE LEVERINGSTERMIJN

 

Standaard rekenen wij op een leveringstermijn van 7 werkdagen. Wanneer een leveringstijd van 3 weken mogelijk is kunnen wij doorgaans nog betere prijzen aanbieden. 

Logistiek .

logistiek.png

VERPAKKEN EN VERZENDEN

Zodra je publicatie klaar is wordt ze verpakt en met een koerierdienst afgeleverd op het adres dat je wenst. Bij een verzending naar meerdere adressen (vb. bij tijdschriften) organiseren wij dit voor je.

We werken met verschillende koerierdiensten, afhankelijk van het soort zending (enkelvoudig boek, grote oplage, nationaal, internationaal, …)

VERKOOP VAN JE BOEKEN

De meeste van onze klanten bestellen het aantal boeken dat ze nodig hebben voor opleidingen of directe verkoop. Enkele auteurs verkopen hun boek via onze webwinkel. Nadat de auteur de verkoopprijs bepaald heeft, plaatsen wij de publicatie in onze webshop zodat het boek beschikbaar wordt. Per trimester wordt het aandeel van de auteur in de verkoop van het boek aan hem overgemaakt.

Support .

support.png

EINDREDACTIE

Een redacteur kan je publicatie nog eens taalkundig nakijken.

 

COPYWRITING, GHOSTWRITING

 

Een copywriter kan je je tekst in een vlottere stijl herschrijven.

Een ghostwriter schrijft de inhoud voor je publicatie wanneer jij er niet de tijd voor hebt of wanneer je zelf hierin niet zo beslagen bent.

 

WETTELIJK DEPOT en  ISBN NUMMER

 

ISBN: is het Internationaal Standaard Boeknummer. Dit is een uniek nummer waarmee je publicatie kan teruggevonden worden in bibliotheken, boekhandels … Een ISBN is niet verplicht.

 

De wettelijke depotvermelding identificeert boek en uitgever. De vermelding dient verplicht vooraan of achteraan in een boek geplaatst. Dit is een wettelijke verplichting voor elke publicatie die in België wordt uitgegeven.

 

Wij helpen u bij het aanvragen van deze twee nummers.

Al de rest .

rest.png

Heb je een idee maar je weet niet hoe dit te realiseren? Neem dan vrijblijvend contact met ons. Misschien ligt de oplossing voor het grijpen? 

bottom of page