top of page
Karavanserai 3D dicht copy.png

Wie kent ze niet? De sprookjes van 1001 nacht, Sheherazade, Kalila wa

Dimna of de sluwe streken van Reinaert de Vos? Alle grijpen ze terug naar een oude, onuitputtelijke bron uit de 3e eeuw in India. Ook deze vertellingen.

Leg je oor te luisteren, kijk en word deel van een wisselend groepje karavaanreizigers. ’s Avonds verwarmen ze zich aan het vuur in de karavanserai, een soort gastenverblijf in de woestijn, en ze vertellen.

Er zijn 11 verhalen, met humor, over mensen vaak verpakt in een dierenvelletje, met een vleugje moraal aan het eind van het verhaal. Als koning leeuw wat uitspookte, dan bleef hij immers, hoe wreed ook, uiteindelijk toch maar een dier dat zijn lesje kreeg. Dompel je onder in de levendige podcast, verteld door gastvrouw Sima en haar bezoekers van de Karavanserai. Stap mee in de gedroomde wereld van een Perzische kunstenares. En lees of lees voor, met veel plezier!

In de woorden van Annemie Decavele (docente Culturele Communicatie): ‘De verhalen roeren je verbeelding en emoties; ze hebben een verbindende kracht in al het anders-zien.’

Vertellingen uit de Karavanserai

Een verhalenbundel voor verbinding

 

Lut Baten*, Leila Besherat**, Maryam Rahmani***

104 bl., hardcover (genaaid), 170 X 240, gekleurd, geïllustreerd

ISBN 9789464448443

Verkoopprijs 22,95 €

 

Het boek wordt verdeeld door boekhandel De Kleine Johannes in Leuven. Het boek is ook te  verkrijgen bij volgende boekhandels: De Boekuil (Mortsel) – Malpertuis (Genk) – De Brugse Boekhandel (Brugge) – Walry (Gent) – Passa Porta (Brussel).

Meer info op http://www.storiesthatmakeus.eu De podcast is ook op Spotify en op Google Podcasts

*Lut Baten (1952) is emerita. Ze was gespecialiseerd in Talen voor Specifieke Doeleinden (LSP Engels en Nederlands) en doceerde die aan de KULeuven, aan UCL en aan U.Duisburg, Duitsland.

**Leila Besharat (1980) studeerde Engelse Literatuur in Shiraz (Iran) en gaf er les Engels.

***Maryam Rahmani (1987) MA in schilder- en visuele communicatiekunst, U Shiraz, Iran.

bottom of page