top of page
  • Foto van schrijverKlaas Van Rillaer

Het Heilig Hartziekenhuis publiceert ‘De Klus van Gus’

Een verhaal om even de angst bij een ziekenhuisopname weg te nemen

Els Deloof – De Klus van Gus – ISBN 9789464207880

25 x 25 cm, 68 blz. in kleuren, genaaide hardcover, genaaidWil je ook meer weten over de avonturen van Gus De Octopus?

Gus De Octopus is een inktvis met acht armen en drie harten. Hij is dan ook erg ruimhartig. Voor zijn vrienden gaat hij door het vuur. Lees maar in ‘De Klus van Gus’ hoe hij in de weer is om zijn vriend Wally Walvis een geweldig feest te geven wanneer die zijn diploma van brandweerman krijgt.Gus?!

Gus is de mascotte van de dienst pediatrie van het Heilig Hartziekenhuis van Leuven. Samen met zijn vriendjes siert hij de muren en de deuren van de afdeling.Waarom dit boekje?

Om de kinderen die opgenomen zijn even weg te voeren naar de onderwaterwereld van Gus heeft Dr. Els Deloof een verhaal te boek gesteld. Dit boekje kan op de afdeling worden gebruikt om vertellend de angst voor het ziekenhuis van de kinderen weg te nemen. Ze zijn immers ook te gast in Helderwaterstad en kunnen met Gus en zijn vrienden mee avonturen beleven.Samenwerking tussen arts, illustrator, vzw Family Friends en deBoekmakerij

Toen het verhaaltje pas was geschreven hebben de leden van de vzw Family Friendly Projects (toen nog in oprichting) het initiatief genomen om een illustrator te vinden die de onderwaterwereld perfect kon weergeven. Mia Rotea van Lizart had reeds de muurschilderingen ontworpen en nam deze taak graag op zich.


De Family Friendly Projects is een organisatie van de dienst pediatrie met als doel de ziekenhuisomgeving voor het zieke en gehospitaliseerde kind aangenamer te maken, de familie in het gebeuren te betrekken zodat de ziekte en opname als minder traumatisch wordt ervaren.


“Voor het uitgeven kwamen we na lang wikken en wegen bij de Boekmakerij terecht. Uitgeven in eigen beheer maar toch voldoende ondersteund in dit voor ons onbekende proces was net wat we nodig hadden. De samenwerking verliep zeer vlot en aangenaam. Het resultaat mag er zijn! We zijn er uitermate trots op!” zegt Els Deloof vol trots.Waar te koop?

Het boek is verkrijgbaar:

  • In het Heilig Hartziekenhuis via het secretariaat pediatrie (secretariaat.pediatrie@hhleuven.be)

  • Betaling (na bestelling) kan op de rekening van de vzw Family Friendly Projects BE61 7390 2137 0717. Voor het verzenden via de post wordt 7 euro portkosten aangerekend.

Met de winst kan de onderwaterwereld op de dienst pediatrie van het ziekenhuis verder worden uitgebouwd en andere projecten van de Family Friendly Projects worden gefinancierd.

252 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page