top of page
  • Foto van schrijverKlaas Van Rillaer

Opaaa, voorlezen?!

Een boekje voor grootouders, voor mama’s en papa’s, en voor 8-10 jarigen die graag (voor-)lezen.


Specificaties van het boek:

Formaat: 205 x 205 mm, 148 blz. in kleuren, hardcoverOpaaa, voorlezen?!’, een publicatie van Luc Elen


Luc Elen publiceerde eerder een gedichtenbundel. Het liefste dat hij doet, is met veel animo een boek voor te lezen voor zijn kleinkinderen.

Een gesprek geeft informatie over het boek en hoe het tot stand kwam.Wat is de aanleiding tot het maken van een voorleesboekje voor kleuters en jonge kinderen?

Als voorlezer bij de ‘Boekenkaravaan’ ga ik voorlezen bij kinderen thuis. Soms lees ik al eens een eigen verhaaltje voor. Zo was het bijna normaal, om van die verhalen een boekje te maken.


Tot welke leeftijd richt dit boekje zich?

Om voor te lezen of zelf te lezen is dit een boek dat geschikt is voor kinderen tot 12 jaar, afhankelijk van hun taalontwikkeling.


Wat wil je met dit boekje bereiken?

Omdat het een mooi en plezierig boek is, brengt het kinderen ertoe om zelf graag te lezen, en zo taal-rijker te worden. Misschien nemen ze zo later zelf een boek in handen. Dat zou heel tof zijn!

Wat staat er in het boekje?

Het boek bundelt acht verhaaltjes die de fantasie prikkelen. Het zijn geen verhaaltjes met een zedenles of wijze raad. Het zijn 8 verschillende verhaaltjes die kinderen meenemen in een voor hen herkenbare wereld.


Van waar komen die 8 verhaaltjes.

Mijn kinderen waren geen grote wandelfanaten. Maar als ik een verhaaltje vertel, lopen zij gemakkelijk enkele kilometers. Zo liet ik zelf mijn fantasie los en kwamen er plezierige vertellingen. Die vertellingen zijn een boekje geworden.


Waarom heb je dit boekje uitgegeven in eigen beheer?

Ik stuurde mijn verhaaltjes naar verschillende uitgeverijen. Ze vonden de verhaaltjes creatief, maar ze pasten niet in hun fonds, omdat elk verhaaltje een eigen karakter heeft. Dan maar in eigen beheer, dacht ik.


Welke rol speelde deBoekmakerij in het tot stand komen van je publicatie?

deBoekmakerij heeft er voor gezorgd dat het een mooi boek is. Ondanks de verschillende stijl van tekenen, vormt het boek toch een geheel. Door het feit dat ik werkte met illustratoren uit Sri Lanka en Pakistan, was de technische communicatie rond die tekeningen vaak moeilijk. Dat hebben ze prima aangepakt.


Hoe verliep de samenwerking?

Alles verliep digitaal. Zelf ben ik niet zo goed met de technische kant van een publicatie. Ook als ik tussenpersoon speelde tussen de illustratoren en deBoekmakerij dan was dat moeilijk, omdat ik van bepaalde druktermen de betekenis niet vatte. Daar nam deBoekmakerij dan de leiding over. Uiteindelijk liep dat allemaal vlot.

Met wederzijds begrip en geduld is het allemaal goed gekomen, met een resultaat waar zowel deBoekmakerij als ikzelf fier over zijn.


Waar is het boekje te verkrijgen?

Na overschrijving van € 25 plus € 5 verzendingskosten op BE91 001 0685887 76 van Luc Elen, wordt het boekje snel bezorgd.

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page