top of page
  • Foto van schrijverKlaas Van Rillaer

Lean transformaties leiden

Waarom lean werkt en hoe het succesvol introduceren


Bart Crombez is een managementprofessional, gespecialiseerd in veranderings- en kwaliteitsmanagement. Deze ervaring heeft hij opgedaan zowel in verschillende directiefuncties als in de functie van Continuous Improvement Coach.


Naar aanleiding van de publicatie van zijn eerste boek hadden wij een gesprek met hem.


Waarom dit boek?

Mijn doel is elke professionele omgeving te verbeteren ten dienste van de klant. Dit dient te gebeuren op een manier die rendabel en sustainable is, gebruik makend van de competenties van medewerkers. Ik heb zelf ervaren dat lean management een heel goed middel is om dit te bereiken. Zoals bij elke methode bestaat ook bij lean het gevaar dat een verkeerd begrip leidt tot problemen waardoor toch niet de beoogde doelstellingen gehaald worden. Precies omdat lean zo waardevol is, wil ik uitleggen waarom lean werkt zodat men hoofdzaak van bijzaak kan onderscheiden. Zo kan men het beter aanpakken om het succesvol in de eigen organisatie in te voeren.


Waarin verschilt dit boek met andere lean publicaties?

De bestaande publicaties gaan bijna nooit in op wat maakt dat lean werkt. Dit leidt ertoe dat men vaak te veel de focus legt op het kopiëren van uiterlijkheden en niet beseft wat echt belangrijk is. Ook het feit dat omschakelen naar lean werken niet altijd van een leien dakje loopt, is iets wat niet vaak aan bod komt in boeken die over lean handelen. Vaak heeft men het meer over de hulpmiddelen en alle successen, i.p.v. over de problemen die men tegenkomt als men lean wil invoeren. Deze problemen benoemen sluit ook aan bij waarom lean zo waardevol is: de bedoeling is niet te zoeken naar ‘schuldigen’, maar om realistisch problemen te benoemen en te blijven zoeken naar hoe we zaken beter kunnen doen.


Waarom de keuze voor de Boekmakerij?

De persoonlijke contacten en de aanpak van de Boekmakerij overtuigden mij direct. Ze zijn bereid en competent om mee te denken wat het beste voor mijn publicatie is. De adviezen en de hulp vond ik zeer waardevol. Bovendien biedt

deBoekmakerij de mogelijkheid met kleinere oplages te werken. Ook dit vind ik heel positief gezien dit er ook voor zorgt dat je enkel kan bestellen wat je nodig hebt, en zo verspilling kan vermijden, wat op zich weer aansluit bij lean werken.


Hoe is het boek te verkrijgen?

Het boek is beschikbaar bij FNAC Gent, De Standaard boekhandel Gent Kouter en via Bol.com of via mail naar info@leancoaching.be.

Kostprijs: 19,90 €.


Specificaties van het boek:

Formaat: 17 x 24 cm

112 blz

ISBN 9789464072204


94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Witte veren

Comments


bottom of page