top of page
  • Foto van schrijverKlaas Van Rillaer

deBoekmakerij levert supersnel en wereldwijd de cursusboeken van


Het Centre for Training van L’Union Internationale des Transports Publics (UITP), de Internationale Vereniging van Openbaar Vervoer, heeft zijn hoofdzetel in Brussel. Het organiseert trainingsprogramma’s over de hele wereld voor zijn internationaal netwerk en maakt hierbij gebruik van de diensten van deBoekmakerij.

Elke UITP-opleiding is uniek. Cursusboeken dienen dan ook voor elke training aangemaakt. Het grote probleem voor de organisatoren is ‘tijd’. De cursusteksten bereiken hen steevast ‘last minute’. Met deze inhoud dient een cursusboek samengesteld dat enkele dagen daarna klaar moet liggen op de cursusplaats. Snelheid en een goede coördinatie tussen UITP, onze vormgever, de drukker en de koerier is essentieel. Elke schakel in deze ketting moet optimaal functioneren. Snelheid en flexibiliteit zijn hierin kernwoorden. Tot vandaag is deBoekmakerij er in geslaagd om dit voor UITP probleemloos te organiseren.

Concreet betekent dit dat de UITP-coördinator dinsdag of woensdag de teksten doorstuurt naar deBoekmakerij. Onze vormgever werkt het boek (vaak ’s nachts) af zodat onze opdrachtgever de volgende ochtend een digitale drukproef op het bureau vindt waar nog een laatste verbetering kan op aangebracht worden. Na goedkeuring is het aan de drukker om dit werk prioritair af te werken zodat het pakket boeken ten laatste donderdagmiddag kan vertrekken met een express koerierdienst om het op vrijdag voor 16 uur te bezorgen op de cursusbestemming. Deze laatste kan in Brussel zijn, of in een andere Europese stad Barcelona, Lyon, Madrid, Wenen, Turijn, en soms zelfs Istanbul, Dubai, Singapore of Beijing…

UITP vertegenwoordigt een internationaal netwerk van 1600 aangesloten bedrijven in 96 landen en bestrijkt alle vormen van openbaar vervoer: metro, regionale en voorstedelijke spoorwegen, bussen en vervoer over het water. Het netwerk telt één hoofdkantoor en een EU-kantoor, beide in Brussel en vijftien regionale en verbindingskantoren wereldwijd.


25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Witte veren

Comments


bottom of page