top of page
  • Foto van schrijverKlaas Van Rillaer

EXPERT ACADEMY – Groeien door inzicht


“Op zoek naar een partner voor het drukken van onze handboeken en syllabi, kwamen we bij deBoekmakerij terecht. Vanaf het eerste contact hadden we een goed gevoel: hun klantvriendelijkheid en professionaliteit vielen dadelijk op.”


Aan het woord is Gui Van Roy, managing partner bij het opleidingscentrum Expert Academy. “Bij het kiezen van onze partners, gaan we meestal af op ons buikgevoel en dat zat meteen goed bij deBoekmakerij. Zoals we ook in onze opleidingen rond Klantvriendelijkheid meegeven, zijn dit de 3 factoren die bijdragen tot een optimale klanten-ervaring:

  1. Klanten willen gehoord en begrepen worden: actief luisteren speelt hierbij een grote rol

  2. Klanten wensen graag snel een antwoord bij vragen of problemen

  3. Klanten houden van duidelijkheid in de communicatie

Klantgerichte Communicatie is één van de opleiding die we aanbieden. Communicatievaardigheden, Leiderschap, Time Management, Assertiviteit, Presentatietechnieken, Mediatraining ... : het zijn maar enkele voorbeelden uit de 35 onderwerpen.

Centraal bij Expert Academy staat de praktijkgerichtheid. Geen ellenlange, meestal saaie, theoretische cursussen, maar trainingen waar je dadelijk mee aan de slag kunt, in je professionele en persoonlijke leven. Heel belangrijk hierbij zijn de experts, die deze cursussen geven. Weet je, bij ons is soms de expert belangrijker dan het onderwerp zelf. Hij of zij is immers in staat om te inspireren en te motiveren. Mag ik je even terugnemen naar je eigen schooltijd? Welk vak herinner je je nog levendig? Ik durf ervoor te wedden dat je nu niet aan een onderwerp, maar aan een persoon denkt. Je hebt gegarandeerd een leraar of een prof die je heeft geïnspireerd voor de rest van je leven, in gedachten. Dat gevoel willen we graag ook bereiken met onze opleidingen …

De handboeken zijn voor ons een schakel in het geheel van ‘blended learning’. Een ideaal opleidingstraject start online (met een e-learning of een vragenlijst). Op die manier zijn de cursisten alvast voorbereid, wanneer ze het opleidingslokaal binnenwandelen. De ‘theorie’ hebben ze met andere woorden al onder de knie. Onder begeleiding van de expert, kunnen we dan dadelijk met de oefeningen, rollenspelen en simulaties starten. Want: soft skills als assertiviteit of presentatietechnieken of leidinggeven, leer je pas door actief te oefenen.

En de handboeken? Wel, die dienen als een uitgebreid naslagwerk. Om achteraf nog enkele modellen of thema’s uit de cursus op te zoeken.

Op dit moment werken we heel nauw samen met een 15-tal meertalige experts. Zij verzorgen open trainingen (op vaste locaties in Gent, Antwerpen, Zemst, Leuven, Brussel en Wavre), in company opleidingen (in het bedrijf zelf), personal coachings en teambuildingsactiviteiten.

Nieuwsgierig naar onze opleidingen? Surf naar www.expertacademy.be. Kijk zeker ook eens op onze YouTube pagina voor een schat aan gratis trainingvideo’s.”

60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Witte veren

Comentários


bottom of page