top of page
  • Foto van schrijverKlaas Van Rillaer

Grafisch vormgever Els Van Hoof werkt voor de tweede maal samen met deBoekmakerij

Bijgewerkt op: 14 sep. 2019


De geschiedenis van de werf ‘Moed en Trouw’ in Paal (noordoostelijke punt van Zeeuws-Vlaanderen) geeft een inzicht hoe het er vroeger aan toeging op een voormalige scheepswerf waar houten boten werden gebouwd. Het is het verhaal bij een zorgvuldig nagebouwde maquette van de werf die opgesteld staat in het bezoekerscentrum Saeftinghe in Emmadorp.

Voor de vormgeving van dit boek deed Erfgoed Zeeland beroep op de Edegemse vormgever Els Van Hoof die reeds in 2017 met deBoekmakerij had samengewerkt voor het uitgeven van ‘Zeeverhalen’ door Frans-Jozef Delannoy (kapitein lange omvaart en ere-havenkapitein van Antwerpen). Ook dit boek heeft te maken met scheepvaart. Met een reeks verhalen wordt een beeld geschetst van het dagelijks leven aan boord van zowel cargo’s als passagiersschepen naar 'de Congo' midden vorige eeuw.

De samenwerking tijdens beide projecten verliep bijzonder vlot en is een reden om dit even nader te bekijken.

Els Van Hoof

Wat bied je aan je klanten?

Al wat gedrukt kan worden maak ik voor je: visitekaartje - omslag - briefpapier - magazine - tijdschrift - logo - affiche - poster - uitnodiging - mailing - folder - brochure - advertentie - spandoek - infoplaat - stikker - boekomslag... Dit kan in je huisstijl of net niet. Ik denk graag mee met de klant. Ook al wordt het niet echt gedrukt, dan ook maak ik het graag: bv. icons – webbanners.

Je krijgt een afgewerkt product, klaar voor druk. En ook met de drukker hou ik graag contact tot 'het' gedrukt en helemaal afgewerkt is.

Wie zijn je opdrachtgevers?

Ik ben een grafisch ontwerper die zich richt op non-profitklanten. Ik geloof dat om een product van hoge kwaliteit te kunnen leveren, je hart erin moet zitten. En het is gemakkelijker als je houdt van wat je doet. Ik ben dol op en geniet van elk aspect van mijn werk, van grafisch ontwerp tot branding, van sociale media tot papier.


Hoe en waarom kwam je bij deBoekmakerij terecht?

Na jaren als grafisch ontwerper in vast dienstverband gewerkt te hebben, ben ik nu freelancer. Niet dat mijn werk daarmee spectaculair veranderde, wel de oplage van het drukwerk. Voor boeken die uitgegeven werden in eigen beheer, met beperkte oplage, moest ik op zoek naar de juiste drukker.

Even googelen en ik kwam uit bij deBoekmakerij. De twee in dit artikel vermelde opdrachtgevers hebben, via mij, hun boek laten maken bij deBoekmakerij. Elk was zeer verheugd met het resultaat - en de prijs - en ik ben uiteraard heel tevreden van de samenwerking. Ook het volgende boek, ook over een scheepswerf en van weer een andere opdrachtgever, zal gedrukt worden bij deBoekmakerij. Dat spreekt vanzelf.

Contactgegevens

+32 478 39 42 70

150 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Witte veren

Comments


bottom of page