top of page
  • Foto van schrijverKlaas Van Rillaer

Het jaarboek van Pulso

Een hulde aan 20 jaar ervaring die geleid hebben tot het succes van Pulso Europe.


Pulso Europe, met vestigingen in België, Portugal en Griekenland, is ontstaan uit drie Leuvense bedrijven en bestaat uit een 30-tal vaste medewerkers verspreid over drie verschillende teams (Employee Assistance Program team, Survey & Assessment team en Training, Coaching & Consultancy team) met daarbovenop een netwerk van 350 zorgvuldig geselecteerde counselors en coaches in de Benelux en Frankrijk.

Pulso ondersteunt organisaties bij het implementeren van wetenschappelijk onderbouwde acties die betrokkenheid, motivatie en tevredenheid vergroten en stress, verzuim en conflicten aanpakken. De medewerkers zijn gespecialiseerd in het optimaliseren van psychosociaal welzijn op het werk via o.a. training en opleiding, coaching, bemiddeling, beleidsondersteuning, het ontwikkelen van tools en het meten van psychosociale risico’s.Waarom een jaarboek?

“Gedurende de laatste 20 jaar is de wereld geëvolueerd. Omdat we onze positie als een toonaangevend, innovatief bedrijf op ons gebied wilden behouden, hebben we onze op ‘evidence based’ gebaseerde benadering en hulpmiddelen voortdurend verbeterd. Deze veranderingen werden vaak geïnspireerd en uitgedaagd door onze geweldige klanten,” zegt senior manager Sofie Vuerstaek. Het jaarboek Latest evolutions in the field of psychosocial well-being omvat praktische cases bij AB Inbev, Colruyt, Moderator, Delhaize, Eurocontrol, Johnson & Johnson, NS-HSK, Port of Antwerp en Proximus. Met dit boek wil Pulso 20 jaar ervaring vieren die geleid hebben tot wat Pulso Europe nu is: dé referentie voor psychosociale begeleiding op de werkvloer.Hoe bent u in contact gekomen met deBoekmakerij?

“Een partnerorganisatie had reeds met deBoekmakerij samengewerkt en bracht ons in contact. In een eerste gesprek werd de werkwijze toegelicht. De mogelijkheden werden overlopen en met een aantal reeds gerealiseerde publicaties geïllustreerd. Hierbij werden ook de budgettaire effecten belicht. Dit gesprek verliep vlot. Dat onze beide bedrijven in de regio Leuven gevestigd zijn is leuk, maar heeft in de praktijk geen enkele invloed op de samenwerking,” aldus Sofie.


Hoe verliep de samenwerking in de praktijk?

Quasi alle teksten werden aangeleverd door Pulso, in het opstellen van de teksten begeleid door een externe copywriter. deBoekmakerij gaf het geheel vorm en maakte een eerste drukproef. Eens we het eens waren over de lay-out verliep de samenwerking vlot. Wanneer er zich een probleem voordeed (bv. een illustratie waarvan de resolutie onvoldoende was) werd dit gemeld en snel opgelost. Het geheel afwerken vraagt uiteraard wat tijd.


Betekende samenwerken met deBoekmakerij een toegevoegde waarde voor Pulso?

“deBoekmakerij heeft ons werk naar een hoger niveau getild wat look and feel betreft. Zij zorgden voor het inspirerende ontwerp van de cover, de typografie binnenin en het drukklaar maken van de pagina’s. Daarnaast konden we op hen rekenen voor advies omtrent de keuzes van papier, de drukker, en de voor- en nadelen van deze keuzes. Ikzelf en de collega’s waren enthousiast toen we het boek in handen kregen. Ook van onze klanten hebben we al erg positieve reacties gekregen. Hartelijk dank voor de vlotte samenwerking!”

139 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Witte veren

Comments


bottom of page