top of page

Het tijdschrift ’t Bruggeske geeft Heemkring Hoghescote ‘koninklijke’ uitstraling


Ir. André De Vleeschouwer mag zich sedert 9 december 2018 voorzitter noemen van de Koninklijke Heemkring Hoghescote in Kapellen. 2019 wordt dan ook een bijzonder jaar voor deze bloeiende kring met ruim 500 leden. De kring noemt zichzelf een documentatie- en studiecentrum. Naast een bibliotheek, een documentatie- en genealogisch centrum in het bijzonder mooi lokaal biedt de kring maandelijks geleide rondleidingen en voordrachten aan.


De knelpunten van zowat elke heemkundige kring.

Zoals de meeste kringen heeft ook Hoghescote te kampen met dalende ledenaantallen, het aantrekken van vrijwilligers, met leden die vertrekken en met hen ook hun kennis, de vaststelling dat het publiceren van een tijdschrift een hele hap uit het budget neemt …


Het tijdschrift als middel voor een hedendaagse uitstraling.

Nochtans speelt ’t Bruggeske een heel centrale rol in de werking van zijn kring, vertelt voorzitter André. In 2015 onderzocht het bestuur de mogelijkheid om over te schakelen van zwart-wit naar een kleurenversie van het tijdschrift om het zo aantrekkelijker te maken. De doelstelling was de kring meer uitstraling te geven en hierdoor het aantal leden op te trekken.


De kring had twee voorwaarden: goede kwaliteit en een betaalbare prijs. Prospectie bij een aantal drukkers leerde al snel dat dit laatste een probleem was omwille van de eerder kleine oplage. Ook de internetdrukkerijen boden geen aanvaardbare oplossing.


Via het internet kwamen André en zijn bestuursleden in contact met deBoekmakerij. De kostprijs bleek geen probleem. De kwaliteit werd pas positief beoordeeld nadat 1 exemplaar van een nummer als proef gedrukt werd.Vlotte samenwerking.

De verantwoordelijke voor het tijdschrift verzorgt zelf de vormgeving en stuurt 2 weken voor de verschijningsdatum het bestand door naar deBoekmakerij. Het nummer wordt drukklaar gemaakt, eventuele fouten worden gemeld zodat deze kunnen rechtgezet worden. Dit nazicht garandeert dat het drukwerk correct uitgevoerd wordt zoals het bij de opmaak bedoeld is.

De publicatie wordt gedrukt bij de drukker die hiervoor de beste prijs/kwaliteit aanbiedt. De levering gebeurt via een koerier op een vooraf bepaalde dag en tijdslot. Omdat de levering in het lokaal gebeurt (waar geen permanentie aanwezig is) kan het soms haasten zijn om de levering in ontvangst te nemen.Resultaten.

De doelstellingen werden voor de voorzitter ruim gehaald:

  • De nummers worden door de leden bewaard (waar ze vroeger eerder als documentatie gebruikt werden).

  • De adverteerders zijn tevreden over de meer hedendaagse uitstraling van het ledenblad.

  • Minstens 25% van de leden zijn nu erelid.

Meerwaarde van de samenwerking.

Op de vraag waarom de kring nu reeds enkele jaren samenwerkt met deBoekmakerij is de voorzitter duidelijk:

  • De kennis van de markt en de portefeuille bij een aantal drukkers leiden naar een haalbare prijs, zelfs bij kleurendruk in een kleine oplage.

  • De technische expertise, waarbij waar nodig ingegrepen wordt, en de professionaliteit van deBoekmakerij zijn een garantie voor kwalitatief werk.

Wenst u een offerte voor het tijdschrift of een andere publicatie van uw kring?

Wij maken u een vrijblijvende prijsofferte wanneer u ons de technische gegevens stuurt (formaat, druk in kleuren of in zwart wit, oplage).

97 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Witte veren

Comments


bottom of page