top of page
  • Foto van schrijverKlaas Van Rillaer

In Brussel of in Beijing: deBoekmakerij produceert de cursusboeken vanHet European Centre For Clinical Research Training (ECCRT) is een professionele aanbieder van klinische onderzoeksopleidingen. De doelstelling is bij klinische onderzoeksmedewerkers competenties te ontwikkelen zodat nieuwe therapieën voor patiënten sneller en efficiënter kunnen ontwikkeld worden, zonder de kwaliteit in gevaar te brengen. ECCRT richt zich op de overdracht van kennis die implementeerbaar is in de dagelijkse activiteiten van de onderzoeksmedewerkers. Het ECCRT baseert zich hierbij op de uitspraak van Benjamin Franklin: “Vertel het mij en ik vergeet het. Je leert het me en ik herinner het me. Je betrekt me en ik leer het.”

Het cursusaanbod omvat meer dan 90 cursussen. Deze worden in open sessies aangeboden of in de bedrijven zelf. Bij op maat gemaakte opleidingen wordt een cursus ontworpen volgens de verzoeken van de opdrachtgever en op de locatie van keuze. De lesgevers zijn ervaren en hoog gekwalificeerd.Elke cursusboek is anders en wordt voor elke opleiding aangemaakt in precies het aantal exemplaren dat nodig is voor elke cursus. Dit aantal varieert van slechts enkele exemplaren tot verschillende tientallen. De ECCRT-coördinator stuurt de teksten door naar deBoekmakerij. Het cursusboek wordt ‘opgemaakt’ en na goedkeuring van de elektronische proef door de ECCRT-coörinator wordt het boek naar de drukkerij gestuurd. Dank zij het ‘printing on demand’-concept kunnen de boeken dadelijk aangemaakt en naar de cursusplaats verstuurd worden. Die kan zich in Brussel bevinden maar het kan ook Londen, Leiden, Milaan, München of Rome zijn. Omdat veel klanten van ECCRT multinationals zijn, worden er geregeld ook opleidingen gegeven in Bangkok, São Paulo of Beijing en ook in die gevallen moeten de cursusboeken in een mum van tijd geproduceerd en aan het andere eind van de aardbol bezorgd worden.

Door de goede afspraken tussen opdrachtgever, vormgever, drukker, koerier verloopt deze samenwerking reeds jaren vlot en flexibel. Ook wanneer de tijd erg krap is wordt steeds een oplossing gevonden. Deze prettige manier van werken heeft er ook toe geleid dat deBoekmakerij naast het aanmaken van de cursusboeken ook instaat voor de realisatie van de catalogus, posters, folders, mappen …

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Witte veren

Comments


bottom of page