top of page
  • Foto van schrijverKlaas Van Rillaer

Kookboek 'Lekker Eigenhandig' .

De dienst Neurologie van het UZ Gent en CM-Thuiszorgwinkel lanceren vandaag een nieuw kookboek: 'Lekker Eigenhandig'. Niet de zoveelste hype, wel een kookboek als eerste hulp bij eenhandig koken. Topchef Broes Tavernier van 't Vijfde Seizoen in Aalter creëerde de recepten die stuk voor stuk lekker, gezond en eenvoudig te bereiden zijn.


Lekker eigenhandig

Verpleegkundige Valery Termont en ergotherapeut Anneleen Leyman van de dienst Neurologie in het UZ Gent begeleiden mensen na een beroerte. Zij kwamen tot het idee van dit opmerkelijke kookboek. Voor de financiering werd beroep gedaan op crowdfunding.


‘De gevolgen van een beroerte kunnen zeer ernstig zijn. Vaak kunnen mensen nadien één hand niet meer of minder goed gebruiken’, klinkt het. Maar vaak willen die mensen toch zo zelfstandig mogelijk blijven. ‘Koken is daarbij heel belangrijk.’


Naast leuke recepten vermeldt het boek ook allerlei praktische hulpmiddelen die ondersteuning bieden, zoals een antislipmatje, een dunschiller met klem, een eenhandig afgietsysteem en een ergonomisch keukenmes.


Een prachtig idee dat is kunnen verwezenlijkt worden en in eigen beheer wordt uitgegeven. Spijtig dat wij aan dit project niet hebben kunnen meewerken. Niettegenstaande iets wat wij graag willen delen en steunen.


De opbrengst van het boek gaat naar een patiëntenvereniging voor mensen die een beroerte doormaakten. Het is te koop in de CM-Thuiszorgwinkel en op de dienst Neurologie van het UZ Gent.

318 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Witte veren

Commenti


bottom of page