top of page
  • Foto van schrijverKlaas Van Rillaer

Kwaliteitshandboekje voor zorgverleners van AZ WEST (Veurne) en AZ DAMIAAN (Oostende)Het AZ Damiaan (Oostende) realiseerde in 2017 een waaier met instructiekaartjes om de zorgverleners te ondersteunen bij het leveren van een veilige en kwalitatieve zorg. Dit kwaliteitshandboekje dat door de zorgverleners bijgehouden wordt in de zak van het uniform, was een initiatief in het kader van het bekomen van een kwaliteitslabel.

Het AZ West (Veurne) volgde het voorbeeld van de Oostendse collega’s en contacteerde deBoekmakerij om een aantal ‘leerkaartjes’ te ontwikkelen. Dit resulteerde in een set van 39 recto verso kaartjes (= 78 instructiekaartjes).

De kaarten zitten gegroepeerd onder een aantal rubrieken: noodprocedures, veiligheidsdoelen, zorg voor onze patiënt, wij ziekenhuismedewerkers, veilige omgeving, werken aan kwaliteit en veiligheid, medicatieveiligheid. Door elke reeks kaarten van een kleur te voorzien wordt het geheel overzichtelijk. Om ze gemakkelijk te kunnen bijhouden in een uniformzak is gekozen voor het formaat 12 x 8 cm met afgeronde hoeken. Om ze voldoende stevigheid te geven, nodig voor een intensief gebruik, werd geopteerd voor papier van 350 gram (maco silk) langs beide zijden full colour bedrukt.

De kaartjes werden voorzien van een boorgat. Dit maakt het mogelijk de set bij elkaar te houden met een ring. Tevens kunnen de sets aangepast worden naargelang de taken van het personeelslid. Deze ontvangt de kaarten die voor zijn opdrachten nodig zijn.

De vormgeving van de kaarten werd verzorgd door de mensen van het ziekenhuis met ondersteuning van deBoekmakerij. In 2018 werd reeds een eerste update (en uitbreiding) van de kaarten uitgevoerd.

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Witte veren

コメント


bottom of page