top of page
  • Foto van schrijverKlaas Van Rillaer

Nu te bestellen via onze webshop.

Bijgewerkt op: 8 jul. 2018


De Nakomelingen van Leopold I van België 1830-2015 Een genealogische benadering van het Belgisch Vorstenhuis J.M. Debois 98 blz., 21 x 30 cm, 4 kleuren, geïllustreerd € 20,00

De Nakomelingen van Leopold I van België


Wanneer in de pers en literatuur de erfopvolging van ons Belgisch vorstenhuis wordt beschreven dan betreft het meestal de nakomelingen van Leopold I en vervolgens diens zoon Filip.


Elke genealogie betreft inderdaad enkel de nakomelingen van mannelijke personen.

Een meer volledige genealogie bestudeert ook het nakomelingschap van al hun kinderen, ook van de dochters, anders gesteld de ganse familie wordt beschreven. Wij namen ons dan ook voor hun wedervaren genealogisch te beschrijven, een aspect dat meestal wordt verwaarloosd. Hun nakomelingen horen inderdaad eerder bij de ‘andere’ families.


Naast de klassieke lineaire beschrijving van de genealogie namen we ons ook voor bepaalde andere aspecten na te gaan. Een kwartierstaat geeft meer inzicht in hun afkomst, vooral voor de ingehuwde prinsen van prinsessen. Daarop is een verdere studie van een bloedverwantschap mogelijk. Zo bekomt men een beter inzicht in de afkomst van elk individu.


J.M. DeboisEnkele andere uitgaven van J.M. Debois:

Andere uitgaven van J.M. Debois


39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Witte veren

留言


bottom of page