top of page
  • Foto van schrijverKlaas Van Rillaer

Reinhilde Christis schrijft een boek vanuit haar eigen ervaringen


‘Als je alle informatie hebt verzameld, stop dan met twijfelen en begin te schrijven’ was tijdens een familieopstelling de boodschap van moeder Margriet aan haar dochter Reinhilde Christis. Dat heeft Reinhilde ook gedaan in een boek ‘Con-trast, een familiebedrijf, dat moet je mee-maken’ dat ze met de hulp van deBoekmakerij uitgeeft in eigen beheer.


Reinhilde Christis

Is familiaal en sociaal bemiddelaar, team- en loopbaancoach. Ze is gespecialiseerd in communicatie, verbindend leiderschap en het faciliteren van veranderingsprocessen.


Ze past deze vaardigheden toe in haar privé praktijk, geeft trainingen in bedrijven en hecht veel belang aan autonomie, vrijheid, authenticiteit en eigen leiderschap.


Waarom een boek?

Reinhilde wilde dit boek absoluut schrijven met het idee om mensen te sparen van tegenslagen door hen inzichten, ervaringen en theoretische kaders aan te bieden. Ze vertelt haar verhaal, als dochter van de baas in een Vlaamse KMO.


Het verhaal van een familiebedrijf

In het boek vertrekt de auteur vanuit haar ervaring. Het is een verhaal van een klein familiebedrijf met 50 werknemers in de periode van de overdracht van een vader aan zijn twee kinderen. De besproken thema’s geven de lezer inzichten en bieden ondersteuning in zijn parcours binnen een familiebedrijf.


Als lezer grasduin je door herkenbare theoretische kaders, telkens gekoppeld aan ervaringen uit de praktijk. Het is een eerlijk, authentiek verhaal over hoe de overname van een familiebedrijf fout kan lopen en hoe je het beter kan aanpakken.


Reinhilde geeft aan om de voorgestelde oplossingen niet zomaar toe te passen op een ander bedrijf. Elk familiebedrijf is anders, elke persoon is anders, elke situatie is anders… De lezer kan wel tot inzichten komen en zelf een oplossing op maat creëren. Dit boek stimuleert om te vertrouwen op je eigen wijsheid.


Uitgave in eigen beheer

De uiterst vlot geschreven teksten en de illustraties werden door deBoekmakerij vorm gegeven zodat het boek in eigen beheer uitgegeven wordt door Reinhilde Christis, met tekeningen door Sule Smits.


Specificaties van het boek:

Formaat: 17 x 24 cm

112 blz. in kleuren

ISBN 9789463963923

20 euro


Het boek richt zich vooral op de kleinere KMO (tot ca. 50 werknemers) en is op bestelling te verkrijgen via de Standaard boekhandel.

112 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Witte veren

Comments


bottom of page